TR
EN
Kıragası: "Sinop Halkının Büyük Desteğiyle Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz" 17.04.2026
Kıragası: "Sinop Halkının Büyük Desteğiyle Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz"
2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Kadın A Millî Takımımız'da Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası, kaptan Ebru Topçu ve millî oyuncu Eda Karataş, bugünkü resmi antrenman öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Malta ve Kuzey İrlanda galibiyetlerinin ardından Zürih'te İsviçre'ye mağlup olduklarını hatırlatan Kıragası, "Maçı analiz ettiğimizde oyunun başından itibaren taktiksel disipline uyan, oyununun gerekliliklerini yerine getirmeye çalışan bir düzen vardı. İsviçre gibi güçlü bir rakibe 1-0 gerideyken 3 dakika sonra golle cevap verebilen; oyundan kopmayan anlayışımız 75 dakika sürdü. Ancak oyunun son bölümünde yüksek şiddetli yüklenmelere cevap vermekte zorlandık. Bu da gol yememize sebep oldu. Yaptığımız analizleri oyuncularımızla paylaştık ve Sinop'ta oynayacağımız maça hazırlandık. Bugünkü çalışmayla da hazırlıklarımızı tamamladık. Geldiğimiz andan itibaren ilgilerini, desteklerini üzerimizde hissettiren Sinop halkına; ortaya koyduğumuz performansla teşekkür etmek istiyoruz." diye konuştu.
 
"İnşallah play-off'larda biz de yer alacağız"
 
İsviçre'nin Dünya sıralamasında 23. sırada olduğunu hatırlatan Kıragası, "Biz ise 55. sıradayız ancak grup maçlarının tamamında çok büyük bir ilerleme kaydettiğimizi tüm kamuoyuna gösterdik. Umarım Sinop tarihindeki ilk millî maçta iyi sonuç alan taraf biz oluruz. Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'na, Başkan Vekilimiz Mecnun Otyakmaz'a, Sinop Valimiz Dr. Mustafa Özarslan'a ve bizler için çok büyük emek veren tüm devlet erkanı ile Sinop halkına çok teşekkür etmek istiyoruz. Gerçekten tüm şehir kenetlendi. Bu takım inşallah grup maçları sonucunda 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off'larda yer alacak. Umarım yarın bu sahada, güzel haberlere çok ihtiyacı olan güzel ülkemize bir nebze olsun mutluluk yaşatabiliriz." diye konuştu.
 
Ebru: "Gördüğümüz büyük ilgi, moralimizi düzeltti"
 
Basın toplantısında konuşan takım kaptanımız Ebru Topçu, Zürih'te aldıkları mağlubiyete çok üzüldüklerini söyledi. İsviçre'nin çok iyi bir takım olduğunu belirten Topçu, "Fizik kapasiteleri gerçekten çok üstün. Ancak böyle iyi bir takıma karşı bizler de çok iyi mücadele ettik. Maçı tekrar izlediğimizde çok üzüldüğümüz pozisyonlar oldu. Farklı değerlendirebilirdik. Böylesine iyi takımlarla başa baş oynamak, açıkçası bizlerin güvenini bir yandan da yerine getiriyor. Sinop'a indiğimiz andan itibaren taraftarın karşılaması, devlet erkanımızın bizlere olan ilgisi, Başkanımızın, Mecnun Başkanımızın bizlere olan güveni ve desteği; bütün moralimizi yerine getirdi. Bizler tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara gelmiş oyuncularız. Son 5 yıl içerisinde çok büyük bir gelişim gösterdik. Bugün çok iyi bir takım olan İsviçre'ye yenildiğimiz için üzülüyoruz. Bu şekilde devam ederek daha da gelişeceğiz. Çok iyi biliyoruz ki yarın akşam bu stadyumda, Sinop halkı tribünleri hınca hınç dolduracak. Bize çok büyük bir destek verecekler. Hocamızın da dediği gibi skoru bilemeyiz ama gerçekten hepimiz kenetlendik ve sahada son saniyeye kadar büyük bir mücadele vereceğiz. Umuyorum ki Sinop gibi güzel bir şehirde hoş bir seda bırakırız. Allah'tan hayırlısını diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Eda: "Erkek A Millî Takımımız başardı, biz de yapabiliriz"
 
Kadın Millî Takımımızın defans oyuncusu Eda Karataş da Sinop'taki büyük ilgiden çok memnun olduklarının altını çizdi. Sinop'a indikleri andan itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını vurgulayan Eda, "Böylesine kıymet görmek, desteklenmek her oyuncunun moralini tavan yapar. Bizler bu büyük desteğe çok teşekkür ediyoruz. Bu destek, aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk da veriyor. Geliştiğimizi biliyoruz ama artık daha fazlasını istiyoruz. Kabuğumuzu daha da kırmak istiyoruz; kalıplara sığmıyoruz. Evet İsviçre çok güçlü bir takım. Ancak biz de birbirini iyi tanıyan ve tamamlayan, çok koşan, mücadele eden ve teknik kapasitesi çok yüksek bir takımız. İyi takımlarla oynamak, bizi her dönem geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor. Sinop gibi böylesi güzel bir şehirde, harika insanların büyük desteği de bizlere itici güç oluyor. Erkek A Milli Takımımız, 24 yıl sonra bizlere Dünya Kupası sevinci yaşattı. Bizler de biliyoruz ki bir gün büyük bir turnuvada mutlaka olacağız. O turnuva, neden bu turnuva olmasın. Yarın akşam bu sahada, İsviçre karşısında 90 dakika boyunca terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Allah bizleri mahcup etmesin." dedi.

Orjinal boyutları için tıklayınız
Orjinal boyutları için tıklayınız
Orjinal boyutları için tıklayınız
Orjinal boyutları için tıklayınız
Orjinal boyutları için tıklayınız