TR
EN
Fikstürler
Puan Cetvelleri
Turkcell Süper Kupa 2025'in İkinci Finalisti Fenerbahçe Oldu 6.01.2026
Turkcell Süper Kupa 2025’in İkinci Finalisti Fenerbahçe Oldu
Geri
İleri
Bu sene ilk kez yeni formatıyla oynanmaya başlanan Turkcell Süper Kupa 2025'in ikinci yarı final müsabakasında Fenerbahçe A.Ş., rakibi Samsunspor A.Ş.'yi 2-0 mağlup ederek organizasyonun finaline yükselen taraf oldu.

Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan maçta Fenerbahçe A.Ş.'ye galibiyeti ve finali getiren golleri 4. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 67. dakikada Jhon Durán attı. Samsunspor A.Ş.'de Antoine Makoumbou, 78. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşmayı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, TFF Başkan Vekilleri Mecnun Otyakmaz ve Fuat Göktaş, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Surözü, Ural Aküzüm, Murat Şahin ve Muhammet Akçay, TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, TFF Genel Sekreter Yardımcıları Özcan Şepik ve Av. Erkan Kıraç ile TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Şerafettin Bural tribünden takip etti.

Müsabakayı kazanan Fenerbahçe A.Ş., diğer yarı final eşleşmesinin galibi Galatasaray A.Ş. ile 10 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Turkcell Süper Kupa 2025'in finalinde karşılaşacak.

Karşılaşmadan dakikalar

4. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağdan ceza sahasına hareketlenen ve Asensio'nun ara pasıyla topla buluşan Musaba'nın yerden ortasında Duran'ın ıskaladığı meşin yuvarlağı penaltı noktasının üzerinde Kerem Aktürkoğlu, filelere gönderdi: 1-0.

24. dakikada Tomasson'un ceza sahası dışından gelişine yaptığı vole vuruşunda, kaleci Ederson meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

25. dakikada orta sahada aldığı topla hareketlenen ve 2 rakibinden sıyrılan Musaba'nın ceza sahası dışından şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

35. dakikada Asensio'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Duran'ın kaleyi cepheden gören noktadan sert şutunda, Okan'ın çeldiği top üst direkten oyun alanına döndü.

40. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Bartuğ'un pasında ceza sahası dışında topu kontrol eden Asensio'nun uzak direğe kavisli şutunda, meşin yuvarlak üst ve yan direğin birleştiği noktadan oyun alanına döndü.

67. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Musaba, sağdan ceza sahası içinde kontrol ettiği topu altıpas içinde müsait durumda bulunan Duran'a aktardı. Duran, meşin yuvarlağı müsait durumda tek dokunuşla filelerle buluşturdu: 2-0.

Stat:
Yeni Adana

Hakemler:
Ali Şansalan, Mehmet Emin Tuğral, Mehmet Kısal

Fenerbahçe:
Ederson, Mert Müldür, Skriniar, Oosterwolde (Dk. 88 Çağlar Söyüncü), Levent Mercan, Bartuğ Elmaz (Dk. 61 Yiğit Efe Demir), İsmail Yüksek, Musaba (Dk. 69 Oğuz Aydın), Asensio, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 88 Syzmanski), Duran

Samsunspor:
Okan Kocuk, Zeki Yavru (Dk. 72 Mendes), Satka (Dk. 83 Diabate), Borevkovic (Dk. 46 Soner Aydoğdu), Tomasson (Dk. 46 Soner Gönül), Makoumbou, Holse, Yunus Emre Çift, Celil Yüksel, Ceesay (Dk. 46 Jarju), Mouandilmadji

Goller:
Dk. 4 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 67 Duran (Fenerbahçe)

Kırmızı kart:
Dk. 78 Makoumbou (Samsunspor)

Sarı kartlar:
Dk. 33 Borevkovic (Samsunspor), Dk. 90+3 Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Fenerbahçe - Samsunspor rekabetinde 75. perde

Fenerbahçe A.Ş. ile Samsunspor A.Ş., Turkcell Süper Kupa'da oynadıkları maçla beraber tarihlerinde 75. kez karşı karşıya gelmiş oldu. İki takımın 65'i lig, 8'i Türkiye Kupası, 1'i Süper Kupa ve 1'i de özel karşılaşma olmak üzere oynanan 75 müsabakasında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu mücadelelerde sarı-lacivertliler 40, kırmızı-beyazlılar ise 14 kez galip gelen taraf oldu. Fenerbahçe A.Ş.'nin 119 golüne, Samsunspor A.Ş. 63 golle karşılık verdi.

Turkcell Süper Kupa'da ilk kez karşılaştılar

Fenerbahçe A.Ş. ile Samsunspor A.Ş., 2006 yılından itibaren Turkcell Süper Kupa adıyla oynanan organizasyonda ilk kez karşı karşıya gelmiş oldu. Sarı-lacivertli ekip ile kırmızı-beyazlı ekip, daha önce Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonunun karşılaştığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da hiç karşılaşmamıştı.

Fenerbahçe A.Ş. dördüncü Turkcell Süper Kupa zaferinin peşinde

Fenerbahçe A.Ş., tarihinde dördüncü kez Turkcell Süper Kupa'yı kazanmayı hedefliyor. Daha önce 3 kez bu mutluluğu yaşayan sarı-lacivertli ekip, kupayı 2007, 2009 ve 2014 yıllarında müzesine götürmüştü.

Geri
İleri